Nyhedsbrev september 2016
 
Vi sætter i dette nyhedsbrev fokus på ordblindhed. Det anslås, at mellem 3-7% af den danske befolkning er ordblind, mens op til 20% har stave- eller læsevanskeligheder.

I uge 40 afholdes en række arrangementer i regionen, hvor du gratis kan få information, tips og tricks om bl.a. et udpluk af de apps, der kan hentes, når bogstaverne driller. Se arrangementer, tid, sted og tilmeld i artiklen "ordblindekampagne uge 40".

Herudover kan du læse mere om projekt Uddannelsesvejen til vækst, som blev skudt i gang i sidste måned, og hvor langt projektet i øvrigt er kommet.

Endelig byder vi på en konference den 3. november i Roskilde for virksomheder, erhvervsfremmeaktører og skoler, hvor grøn vækst og uddannelse er på programmet. Læs mere om konferencen og tilmeld dig via artiklen.
 
 
Når bogstaverne bytter plads
Vidste du, at der findes et hav af apps, små programmer til smartphone eller tablet, som kan lette hverdagen væsentligt for ordblinde og læsehæmmede?
Når bogstaverne bytter plads
 
Gratis arrangementer om ordblindehed i uge 40
Ordblindhed berører rigtig mange danskere i hverdagen. VEU-centrene i Region Sjælland vil gerne bidrage til, at dette emne bliver mindre tabubelagt at tale om, så vi kan hjælpe til, at mennesker, som lever med ordblindhed, får en lettere hverdag.
Gratis arrangementer om ordblindehed i uge 40
 
 
 
3. gang var lykkens gang for Bjarke
I 2015 blev der fastsat adgangskrav på 02 i dansk og matematik for optagelse på erhvervsuddannelserne. Ikke alle har lige let ved at opfylde kravet, og det har bl.a. betydet et nyere samarbejde mellem erhvervsskoler og VUC.
3. gang var lykkens gang for Bjarke
 
Flere faglærte skal sikre væksten i Region Sjælland
Virksomheder, jobcentre og erhvervsskoler samarbejder om ny storstilet indsats, der skal få flere ufaglærte gennem en uddannelse og sikre faglært arbejdskraft til regionens virksomheder. Projektet hedder "Uddannelsesvejen til Vækst".
Flere faglærte skal sikre væksten i Region Sjælland
 
 
 
Konference om bæredygtig omstilling og udvikling
I samarbejde med Væksthus Sjælland inviterer VEU-center Øst og Øerne samt VEU-center Vestsjælland til konference, hvor to af tidens helt store spørgsmål på den erhvervspolitiske scene vil blive drøftet. Kom og hør bl.a. professor Steen Hildebrandt fortælle om, hvordan vækst og bæredygtighed kan tænkes på nye måder, og bliv klogere på, hvordan uddannelse kan fremme grøn vækst.
Konference om bæredygtig omstilling og udvikling
 
 
 
 
Ønsker du IKKE flere emails fra VEU-Center Vestsjælland Portalsite?